2023 İklim Riski Görünümü| Mart 2023 | İklim Değişikliği, Yayınlar, TCFD

İklim değişikliğinin kötüleşen etkileri dünya çapında neredeyse her insanı ve doğal sistemi etkiliyor ve net sıfır emisyonlu bir geleceğe kritik ekonomik geçiş yolda, başarılı şirketler ve topluluklar iklim direnci gösteren ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunanlar olacak.

Finans kurumları, iklim risklerini ve fırsatlarını daha iyi anlamak ve stratejilerini oluşturmak için son yıllarda etkileyici bir hızla gelişen bir pazar olan iklim riski araçlarına yöneldi. UNEP FI’nin 2023 İklim Riski Manzarası raporu, finansal kurumların iklim riski araçlarının çeşitli ve dinamik manzarasını daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor. Rapor, fiziksel risk ve geçiş riski araçlarındaki başlıca pazar eğilimlerini araştırıyor ve düzinelerce bağımsız araç hakkında ayrıntılı analiz sunuyor.

Proje, İklim Riski ve TCFD Programı kapsamında UNEP FI tarafından bir araya getirilen 44 bankadan oluşan bir grup tarafından desteklenmiştir. 2021 İklim Riski Manzara Raporu’nu, iklim riski değerlendirme araçları arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları ve finans kurumlarının farklı araç sağlayıcılarla çalışma deneyimlerini içeren 2022 Eki’ni takip ediyor.

Rapora aşağıdaki linkten erişebilirsiniz:

https://7f0f76c0.sibforms.com/serve/MUIEAGqZx2lXFBeQQNaFvvG-FtQvmWfgFruG3lAUblvi_ES7DiN64vxZVsFIu3Rt6OD6FRkMaZ1gsTLQwW5PpX6OYUDX5nv6h-rt89uy-beCfNVWsopB_odux-mHMLXv5gFhyz5c75OnWoiMxylgvEy9upgBMjEUzddQnEHT93dqZx1nmGqzXky2974pSpluG9XaOf8YA-O6TbUJ

Kaynak: The 2023 Climate Risk Landscape – United Nations Environment – Finance Initiative (unepfi.org)