CDP: Şirketler Doğayı Korumak için Yeterince Çaba Göstermiyor

CDP’nin yeni bir çalışmasına göre, şirketlerin neredeyse tamamı tedarik zincirlerinin biyoçeşitlilik üzerindeki etkisini değerlendirmiyor.

Kâr amacı gütmeyen platform CDP’nin yeni yayımladığı bir rapora göre, şirketler biyoçeşitlilik kaybını durdurmak için yeterince çaba göstermiyor ve çoğunun tedarik zincirlerinin doğaya verdiği zarar hakkında hiçbir fikri yok.

Yaklaşık 20 bin şirket, CDP’ye, daha sonra yatırımcılar ve diğer finansal piyasa katılımcıları tarafından sorunlarla ilgili yönetim kurulu ilerlemesini izlemek, ilgili riskleri ve fırsatları değerlendirmek için kullanılan bir dizi iklim ve diğer veriler hakkında rapor veriyor.

CDP, 7 bin 700’den fazla şirketten biyoçeşitlilik anketine verilen yanıtların şimdiye kadarki en büyük öz değerlendirme olduğunu söyledi. Çalışma, 7 Aralık’tan itibaren Montreal’de biyoçeşitliliği korumaya yönelik bir anlaşmaya varmak (COP15) için yapılan küresel müzakerelerden önce yayımlandı.

CDP’ye yanıt veren şirketlerin neredeyse yarısı, daha iyisini yapmak için taahhütlerde bulunmak ve uyumluluğu sağlamak için yönetişim mekanizmalarını devreye sokmak da dahil olmak üzere kurumsal stratejilerinde biyoçeşitliliği dikkate aldıklarını söyledi.

CDP, buna rağmen, yanıt verenlerin %55’inin geçen yıl taahhütlerini yerine getirmek için harekete geçmediğini ve %70’inin tedarik zincirlerinin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkisini değerlendirmediğini söyledi.

BNP Paribas Asset Management’ın küresel sürdürülebilirlik başkanı Jane Ambachtsheer, özel sektörden daha iyi ve daha tutarlı açıklama gelmesi gerektiğini söyledi.

Ambachtsheer, “Doğanın çözülmesi devam ediyor ve yatırımcıların, yatırımlarımızın doğayı nasıl etkilediğini ve doğa kaybının nasıl finansal risklere dönüşebileceğini anlayarak şimdi harekete geçmeleri gerekiyor” dedi.

Kaynak: https://www.iklimhaber.org/cdp-sirketler-dogayi-korumak-icin-yeterince-caba-gostermiyor/